Koolzaadevent 2024

Koolzaadevent 2024

Op woensdag 24 april verzamelde een enthousiaste groep professionals in food zich op Papendal, Arnhem, voor een bijzonder koolzaadevent gewijd aan duurzaam, gezond en heerlijk eten. De dag was gevuld met interessante presentaties en mooie verhalen, geleid door experts op het gebied van voeding en landbouw.

Het evenement werd gevormd door vier inspirerende sprekers: diëtist Berber Vlieg-Boerstra van Rijnstate, chef-kok Erik te Velthuis van Papendal en Colzaco telers Erik Schieven en Harrie Berendsen. Hun inzichten en passie voor gezonde voeding en duurzame landbouw wisten het publiek te boeien.

In de ochtend werden de genodigden ontvangen op Papendal met koffie en thee, en met rabarbercake uit eigen moestuin. Colzaco-voorzitter Erik Schieven nam als eerste het woord en vertelde meer over onze coöperatie: hoe het begon, de visie en de toekomst. Na de presentatie van Erik stond een prachtige fietstocht naar de koolzaadvelden op de planning, maar door een typisch Hollandse regenbui besloten we de presentaties van Berber Vlieg en Erik te Velthuis naar voren te schuiven. Zeer leerzame presentaties over gezonde voeding door Berber, gevolgd door het verhaal van Erik te Velthuis, waarbij de link tussen voeding en sportieve prestaties centraal stond.

Gelukkig scheen de zon op het moment dat we met de groep op de fiets stapten, op weg naar een van de mooiste koolzaadvelden van Nederland. Aangekomen bij de velden dompelden Erik en Harrie de groep onder in de wereld van koolzaad en koolzaadteelt. Het mooie weer bleek helaas niet van lange duur en niet heel veel later volgde er een flinke regenbui, inclusief hagelstenen. Het mocht de pret niet drukken en gelukkig konden we terug op Papendal genieten van een heerlijke lunch, bereid met lokale ingrediënten, waaronder onze eigen Brassica koolzaadolie, lupine en grasgevoerd kalfsvlees.

Het Koolzaadevent 2024 bood niet alleen een leerzame ervaring, maar ook een kans om te genieten van de prachtige natuur rondom Arnhem en de rijke culinaire tradities van Nederland. Door deel te nemen aan dit evenement konden bezoekers een dieper inzicht krijgen in de voordelen van lokale voedselproductie en de impact ervan op zowel onze gezondheid als het milieu. Met het succes van deze editie in gedachten kijken we al uit naar de volgende editie van het Koolzaadevent, waarbij we opnieuw streven naar een inspirerende en smakelijke ervaring voor alle deelnemers.

     

 

Delen: