Gezonde koolzaadolie in iedere keuken

In iedere keuken een fles Brassica koolzaadolie, dat is ons doel! Omdat we overtuigd zijn van de vele voordelen die het biedt voor ieders gezondheid, waaronder het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Het dagelijkse gebruik van onze gezonde koolzaadolie is een eenvoudige en effectieve manier om een positieve bijdrage te leveren aan een gezonde(re) levensstijl.

Brassica koolzaadolie draagt bij aan een gebalanceerde inname van essentiële vetten, wat gunstig is voor onze algehele gezondheid en welzijn.

Met een hoog gehalte aan Omega 3 vetzuren en een optimale verhouding van Omega 6 vetzuren (1:2), biedt koolzaadolie de juiste balans tussen twee belangrijke soorten vetten die ons lichaam nodig heeft. Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn beide essentieel voor onze gezondheid, maar ze hebben verschillende functies. Een goede balans tussen deze twee soorten vetzuren is belangrijk omdat ze elkaar aanvullen. Als de verhouding uit balans is, kan dit leiden tot ontstekingen en een verhoogd risico op bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, diabetes en obesitas.

Is koolzaadolie gezond? Absoluut!

Ook is onze koolzaadolie gezond omdat het van nature rijk is aan Vitamine E. Een krachtige antioxidant die oa. cellen, celwanden, bloedbanen en weefsels beschermt. Een ernstig tekort aan vitamine E kan leiden tot bloedarmoede, neurologische symptomen en spierzwakte.

Gezonde koolzaadolie is ook rijk aan onverzadigde vetzuren, die het cholesterolgehalte in je bloed verlagen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten verkleint.
Bovendien heeft koolzaadolie van alle plantaardige oliën het laagste percentage verzadigde vetzuren, een vet dat juist de cholesterol verhoogt.

Deze eigenschappen maken koolzaadolie gezond en een uitstekend alternatief voor andere plantaardige oliën, zoals olijfolie.

Koolzaadolie gezond

Waar te koop