Circulair en duurzaam

Brassica scoort goed als het gaat om kwaliteit, gezondheid en smaak. Aan dit rijtje kan zonder schroom het aspect circulair en duurzaamheid worden toegevoegd. De teelt van koolzaad zorgt namelijk door zijn diepe beworteling voor een verbetering van de bodemstructuur.

Er gaat niets maar dan ook niets verloren van het koolzaad gewas. De eiwitrijke restkoek die na het persen overblijft wordt gebruikt in de veevoeder. De schalen olie heeft een bittere smaak en is van mindere kwaliteit, deze wordt gebruikt als BIO brandstof en energieopwekking, omdat daar smaak niet belangrijk is. En niet te vergeten het koolzaadstro waar de paarden en kippen dol op zijn.

Wat veel mensen niet weten, is dat onze bloeiende koolzaadvelden een prachtige voedingsbodem zijn voor bijen. Koolzaad komt vroeg tot bloei en is daardoor ideaal voor bijen die na een lange winter energie willen tanken. Hierdoor groeit het bijenvolk en dat is goed nieuws voor de natuurbestuiving. Wij van Brassica hebben dus oog voor de bloemetjes én de bijtjes!