3 Goede redenen om voor BRASSICA te kiezen

3 Goede redenen om voor BRASSICA te kiezen

1. BRASSICA is betaalbaar

Brassica koolzaadkernolie is goedkoper is dan de meeste keukenoliesoorten van dezelfde hoge kwaliteit. U kunt het dus met een gerust hart elke dag gebruiken. In warme én koude gerechten.

Gebruik ‘ Brassica Veelzijdig/Classic’ voor koude gerechten of gerechten die maar kort verhit hoeven te worden. Deze heeft een lichte, nootachtige smaak, die goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld dressings, maar ook om mee te bakken en te braden is deze heel geschikt omdat deze dan neutraal van smaak blijft. Te verhitten tot 180 graden.

Kies ‘ Brassica Bak & Braad’ als u iets wilt bakken, braden of wokken en is zelfs geschikt om in te frituren. Bak & Braad is verkregen uit een ander (High Oleic) Koolzaad ras, met 1% koolzaadlecithine toegevoegd om het spatten tegen te gaan. Spat dus minder! De smaak van Bak & Braad is heel neutraal en mild. Te verhitten tot 240 graden.

De “Brassica botersmaak / Culinair” is heel geschikt om in te roerbakken en om te garneren. Door het toevoegen van 1% plantaardig extract ontstaat de culinaire botersmaak, terwijl je nog steeds kan spreken van een 100% plantaardige kernolie. Te verhitten tot 180 graden.

2. Van Hollandse bodem, dus duurzaam

Brassica koolzaadolie is de enige keukenolie van eigen bodem en word wel eens de olijfolie van het noorden genoemd. De olie legt, in tegenstelling tot bijv. kokospalmolie of olijfolie, minder kilometers, foodmiles,  af voordat het in de winkel staat. Brassica is daarmee beter voor het milieu en een duurzame keuze voor uw bewuste leefstijl. U steunt hiermee ook de 120 trotse Nederlandse koolzaadtelers van de coöperatie Colzaco, die bewust voor dit gewas hebben gekozen.

3. Koolzaadolie is supergezond

Brassica koolzaad kernolie is erg gezond. Het bevat o.a. veel Omega 3 en Omega 6 vetzuren, in de juiste verhouding (1 : 2). Fabrikanten van mayonaise, fritessaus en vloeibare bakproducten, voegen maar wat graag een scheutje koolzaadolie aan hun product toe, vanwege de goede gezondheidseigenschappen van koolzaadolie.

Delen:

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*