• 150 g kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
  • 200 g gare vis, bijvoorbeeld kabeljauw
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 3-4 el bloem + een beetje extra
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • Brassica Bak & Braad om te bakken
  • Komkommer-dillesalsa

Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en prak ze met een vork.
Meng de gegaarde vis, het ei, de melk en de bloem door de aardappelen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vorm er met vochtige handen kleine koekjes van en wentel deze door wat extra bloem.
Verhit in een koekenpan een flinke scheut koolzaadolie en bak de viskoekjes in ca. 3-4 min. per kant mooi en egaal goudbruin en gaar.
Tip: serveer ze warm of op kamertemperatuur met een komkommer-dillesalsa.

Delen: