Een unieke ervaring midden in de bloeiende koolzaadvelden

Een unieke ervaring midden in de bloeiende koolzaadvelden

Op 11 mei ontving Vereniging Colzaco een groep relaties uit de Foodservice en Foodretail, op het prachtige landgoed van de familie Van Kessel in Erichem. Jolijn Zwart-van Kessel en haar vader Hans van Kessel, die tevens koolzaadteler is bij Colzaco, gaven de groep een uitgebreide uitleg over de lokale teelt en verwerking van koolzaad, en de vele positieve aspecten op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. Hans nam de groep mee naar de koolzaadvelden, die ieder jaar in april en mei prachtig in bloei staan.

Na de rondleiding over het landgoed en de velden, nam voorzitter Erik Schieven namens Colzaco het woord. Hij vertelde het verhaal over onze pure Brassica koolzaadolie, die wordt geperst uit de kern van het koolzaad. Hij legde de nadruk op de gezondheidsvoordelen van koudgeperste koolzaadolie in vergelijking met koudgeperste olijfolie en zonnebloemolie.

Ook deze ervaring mee maken midden in de bloeiende koolzaadvelden? Dan nodigen we je uit om je aan te melden voor onze bijeenkomst in mei 2024. Stuur een e-mail naar info@brassicaolie.nl om je interesse kenbaar te maken. We kijken ernaar uit om je daar te ontmoeten en je alles te vertellen over koolzaad en Brassica koolzaadolie.

 

 

Delen: