Saus

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 el Brassica Bak & Braad
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eidooier
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 250 ml Brassica Botersmaak/Culinair
  • 1 kleine handvol grof gehakte verse dragonblaadjes
  • 4 el appelazijn
  • 1 el suiker
  • ½ tl milde chilisaus
  • 1 tl zeezout

Saus
Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
Smoor het ui/ knoflookmengsel al roerend op laag vuur in een pan met koolzaadolie Bak & Braad, blijven roeren.
Blus dit mengsel af met witte wijn, roer dit goed door en laat het in 2 – 3 minuten tot de helft inkoken.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng het eidooier met de mosterd en druppel de koolzaadolie er doorheen.
Roer eerst het ui/ knoflookmengsel en vervolgens alle overige ingrediënten voor de saus erdoor.
Tip: De saus past ook heel goed bij scampi’s!

Vlees/groenten
Maak de groenten schoon en snij ze in grote stukken.
Kruid de groenten en de steaks met peper en met de koolzaadolie.
Gril de groenten en het vlees in 5 – 10 minuten in een hete grillpan of op de BBQ.
Serveer met de zelfgemaakte BBQ-saus.

Vlees/groenten

  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • 1 courgette
  • 1 potje kleine maïskolven
  • 1 oranje paprika
  • 4 steaks à la Minute van 120 g
  • 4 el Brassica Bak & Braad

Delen: