• Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  • Giet de pasta af. Doe de pasta in een kom en hussel om met 1 eetlepel koolzaadolie om te voorkomen dat het gaat plakken.
  • Bak ondertussen als de pasta kookt de kip.
  • Verhit een koekenpan op middelmatig vuur met 1 eetlepel koolzaadolie Veelzijdig en voeg de kip toe.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin en gaar.
  • Giet de pasta af en laat afkoelen in een kom. Hussel om met 1 eetlepel koolzaadolie om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.
  • Doe voor de pestodressing de koolzaadolie, basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook en witte wijnazijn in een mengbeker en pureer met de staafmixer tot een romige dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de kip, cherrytomaatjes, mozzarella bolletjes en pestodressing toe aan de pasta en hussel om.
  • Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

“Eet smakelijk”

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde penne
  • 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el koolzaadolie Brassica Veelzijdig
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 g mozzarella bolletjes, uitgelekt

Voor de pestodressing

  • 3 el koolzaadolie Brassica Veelzijdig
  • 20 g verse basilicum
  • 40 g pijnboompitjes
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteen, gepeld
  • 1 tl witte wijnazijn

Voor nodig

  • Staafmixer

Delen: