Bloemkoolsalade met kippeling

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Marineer de kippeling met 2/3 van de koolzaadolie bak & braad. Leg de kippeling op een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Breng een pan met water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 3 min. en giet af. Verwarm vervolgens een pan met de overige koolzaadolie bak & braad en bak de bloemkoolroosjes 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd ondertussen de bosui in schuine ringen, de augurken in kleine blokjes en de bieslook en bladpeterselie fijn. Schil de wortelen en schaaf ze met een kaasschaaf of mandoline in lange linten. Meng vervolgens de crème fraîche, 2/3 van de bieslook, 2/3 van de bladpeterselie, augurken en de koolzaadolie koud & warm samen tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de slamelange, bloemkool, kippeling, wortelen en bosui over de borden. Verdeel vervolgens de saus over de borden. Garneer met de resterende bieslook en peterselie.
Ingrediënten 
  • 500 gr kippeling
  • 3 el Brassica Koolzaadolie Bak & Braad
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • Peper en zout
  • 3 stengels bosui
  • 80 gr zoetzure augurken
  • 6 takjes verse bieslook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 gr wortels
  • 200 gr crème fraîche
  • 2 el Brassica Koolzaadolie Koud & Warm
  • 85 gr rucola slamelange

Waar te koop

Delen: