• 1 winterpeen
  • 1 pastinaak
  • 2 grote aardappels
  • 1 bosje radijs
  • 1 rode ui
  • 1 bosje waterkers
  • 5 takjes tijm
  • 1 gekookte rode biet
  • 150 ml balsamico azijn
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 el Brassica Bak & Braad
  • Zout en peper uit de molen

Schil de winterwortel en de pastinaak en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Was de radijsjes, verwijder de blaadjes en het worteltje. Pel de rode uien en snijd ze in ringen.
Was de waterkers en de tijm en laat ze goed uitlekken. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes. Snijd de rode biet in parten. Breng de balsamico in een pannetje aan de kook en laat hem in 10-15 min. inkoken tot een siroop.
Breng 2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en doe de aardappels erin. Voeg na ca. 5 min. de wortel en de pastinaak toe. Voeg na weer ca. 5 min. de radijsjes toe en laat nog ca. 1 minuut koken.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de uien in. Verwarm de bietjes in de balsamico siroop. Giet de groenten af en bewaar 4 el van het kookvocht. Doe de warme groenten bij de ui en voeg het bewaarde kookvocht en de tijm toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten over borden en schep er de bietjes met de balsamico siroop overheen. Maak af met de waterkers.
Tip: serveer dit gerecht met een boerenbrood en roomboter voor een complete maaltijd.

Delen: