• 500 g rundergehakt (liefst van de slager)
  • 1 ei
  • 1/2 dl melk
  • 3 beschuiten
  • 1 el tomatenpuree
  • Geraspte nootmuskaat
  • Gemalen kruidnagel
  • Zout en peper uit de molen
  • 4 el Brassica Bak & Braad

Klop het ei met de melk los. Verkruimel de beschuiten en doe deze erbij. Breng dit geheel op smaak met nootmuskaat, kruidnagel en zout en roer het geheel goed door elkaar.
Leg het gehakt in een grote kom, giet het mengsel erover en kneed het tot een geheel. Maak er met natte handen 4 grote gehaktballen van.
Verhit de olie in een braadpan en braadt de gehaktballen goed aan. Rol de ballen met een houten spatel rond, zodat ze mooi egaal bruin worden.
Draai het vuur laag, leg de deksels op de pan en laat de gehaktballen ca. 20 min. bakken. Af en toe omkeren. Neem de gehaktballen uit pan en houdt ze warm.
Roer de tomatenpuree door het bakvet en voeg 1 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los. Breng de jus eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Serveren de gehaktballen met gekookte aardappels en groenten of eet ze op een witte boterham met een beetje jus.
Tip: serveer de gehaktbal eens met een champignonsaus, zie recept of met een eigen gemaakte Hollandse mosterdmayonaise.

Delen: