1. Kook de rijst in 8 minuten beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 minuten gaar. De broccoli mag nog wel wat bitehebben.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit deze in de Brassica koolzaadolie in een wokpan. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Als je van pittig houdt, kun je (een deel van) de zaadjes laten zitten. Snijd de champignons in plakjes Voeg de peper en champignons toe aan de ui en knoflook.
  3. Snijd de zalm in blokjes en breng op smaak met peper, zout en limoensap. Voeg de zalm toe aan de wokpan en roerbak op hoog vuur. Doe hier na 3 minuten de broccoli bij en roerbak nog eens 2 minuten.
  4. Serveer met de rijst en strooi wat cashewnoten over het geheel.

Ingrediënten 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 500 gram zalmfilet (vers of diepvries)
  • 2 broccoli’s
  • 1 eetlepel limoensap
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram champignons
  • 250 gram rijst
  • 2 eetlepels Brassica Koolzaadolie (Bak&Braad)

     

Delen: