• 500 g gemengd gehakt (liefst van de slager)
  • 1 sjalotjes, gepeld en fijngehakt
  • 1 ei
  • 50 g broodkruim, plus een beetje extra
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 1 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el pittige mosterd
  • Peper en zout uit de molen
  • 4 el Brassica Bak & Braad
  • Oud-Hollandse jus

Verwarm de olie in een braadpan op een laag vuur. Bak hierin de sjalotjes tot ze zacht. Voeg na enkele minuten de gehakte kruiden toe. Bak ze een minuutje mee, neem de sjalot en kruidenmix van het vuur en voeg ze toe aan het gehakt. Voeg ook het ei, mosterd en broodkruim toe en roer door met een houten lepel, of kneed met je handen. Breng op smaak met wat zwarte peper en zout.
Maak van het gehaktmengsel een broodvorm met natte handen (net zo groot dat het nog in de braadpan past).
Verhit de olie in een braadpan. Bak het gehaktbrood rondom aan, zodat het een mooie goudgele korst krijgt aan beide kanten.
Neem het gehaktbrood uit de pan en leg het in de ovenschaal (niet te groot). Plaats het in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat het gehaktbrood ca. 40 min. braden in de oven.
Tip: serveer het gehaktbrood met een jus van het braadvocht.

Delen: