1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de ciabatta in plakken en smeer deze in met olie. Bak de plakken brood in ongeveer 10 minuten krokant. Was de tomaten en snijd ze in door een kruisje te maken aan de onderkant. Breng een pan water aan de kook en dompel de tomaten 30 seconden in het kokend water. Leg ze hierna even in ijswater.
  2. Snijd de tomaten in parten en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat brunoise. Snijd ook de ui en knoflook fijn en meng dit met de tomaat. Voeg hier de olie, peper en zout aan toe. Verdeel dit over de plakken brood. Bak nogmaals twee minuten af in de oven.
  3. Serveer met verse basilicum!

Ingrediënten

  • 5 grote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram Brassica Koolzaadolie
  • Verse basilicum
  • Verse peper
  • Grove zeezout
  • 1 ciabatta

Delen: