Thaise gehaktballetjes met kokosmelk

Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 4 lente-uitjes, gesneden
- 2 cm gemberwortel, fijn gesneden
- 1 eetlepel vissaus
- 50 gram paneermeel
- 1 eidooier
- 2 eetlepels Brassica Rotisserie

Saus
­- 250 gram worteltjes, gesneden
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel Brassica Classic
- 1 eetlepel rode pepersaus
- 400ml kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
- 1 handje fijngesneden koriander
- 2 lente-uitjes, gesneden
- 1 uitgeperste limoen

Bereidingswijze
Meng het gehakt in een kom samen met de ui, gember, knoflook, vissaus, paneermeel en de eidooier goed door elkaar. Maak (ongeveer 12) kleine gehaktballetjes en bak ze in een grote pan goudbruin. Haal de balletjes wanneer ze klaar zijn uit de pan en leg ze apart. Zet het vuur halfhoog en doe er een eetlepel koolzaadolie bij. Bak de sjalotjes en wortel in een tiental minuutjes totdat ze zacht zijn geworden. Voeg hierna de knoflook en de rode pepersaus toe en laat het nog twee minuten bakken.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe, samen met de vissaus. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 tot 20 minuten inkoken. Wanneer het saus  wat dikker is geworden kunt u de gehaktballetjes terugdoen in de pan, samen met de limoensap. Laat het geheel nog vijf minuten sudderen.
Serveer de gehaktballen vervolgens op een bedje van gekookte rijst. Garneer het geheel met de koriander en wat lente-ui.