Lamshaasjes in honingtijmsaus

Ingrediënten:
- 8 lamshaasjes
- Brassica Rotisserie koolzaadolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zachte honing
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 takjes verse tijm
- 3 deciliter kalfsfond
- 30 gram koude roomboter, in kleine klontjes

Bereidingswijze lamshaasjes:

  • Laat de lamshaasjes minimaal 45 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  • Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog
  • Verhit Brassica Rotisserie in de pan 
  • Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze op hoog vuur rondom bruin (± 3 à 4 minuten).
  • Neem ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie.

Bereidingswijze honingtijmsaus:

  • Verhit boter in de sauspan 
  • Voeg de zachte honing toe en laat het karameliseren
  • Blus af met de azijn en de witte wijn en laat deze op zacht vuur tot de helft inkoken
  • Voeg tijm en fond toe en laat dit tot de helft inkoken
  • Neem de pan van het vuur en zeef de saus. 
  • Verwarm de saus opnieuw zonder te laten koken en klop de koude roomboter door de saus.

Serveertip:
Bestrooi de lamshaasjes met zout, leg ze op de borden en schenk de honingtijm saus over het vlees. Lekker met aardappelgratin en haricoverts!