Kwarktaart

Ingrediënten
Kwarkvulling
- 500 gram kwark
- 3 eieren (alleen het eigeel! Bewaar het eiwit voor de merengue)
- 1 pak puddingmix
- 75 ml. Brassica Rotisserie
- 500 ml. Melk
- 2 a 3 eetlepels citroensap.

Deeg
- 250 gram meel
- 120 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 ml Brassica Rotisserie.
- 1 ei
- klein beetje melk

Merengue
- 75 gram suiker
- 3 delen eiwit (zie hierboven)

Bereidingswijze
Maak eerst het deeg: meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een mooi deeg. Laat het hierna dertig minuten rusten.
Verdeel vervolgens het deeg in een bakblik met een rand van 3 a 4 centimeter hoog. Meng alle ingrediënten van de kwarkvulling en vul hiermee de taart.
Stop het geheel voor in de op 170 graden voorverwarmde oven.
Haal na veertig minuten de voorgebakken taart uit de oven. Klop het eiwit met het suiker tot een stijve witte massa en verdeel dit mengsel bovenop de vulling van de taart. Plaats het geheel nog tien minuten in de oven. De taart is klaar wanneer de merengue bruin is.