Innovation Award voor Brassica koolzaadolie

Colzaco heeft met de culinaire koolzaadolie Brassica de Horecava Innovation Award 2010 gewonnen in de categorie Food & Beverage. Deze pure en eerlijke koolzaadolie, verkregen uit de eerste milde persing van koolzaad, is een zuiver product van Nederlandse bodem. Een nieuwe ontdekking voor koks en consumenten.

Ruim 120 telers, verenigd in Koolzaadvereniging Colzaco, telen met trots en passie het prachtige gele gewas, met als uiteindelijk doel de beste  koolzaadolie van de wereld te maken. Door een eigen en unieke productiewijze wordt alleen de kern van de koolzaden gebruikt, waardoor na de persing een mooie en natuurzuivere olie ontstaat.

Lekker en gezond
De goudgele olie uit koolzaad is lekker om in te (roer)bakken, te braden en te gebruiken in salades. De nootachtige smaak van Brassica zorgt voor de finesse. Subtiel en toegankelijk. Olie uit koolzaad is lekker, maar ook gezond. Koolzaadolie is van nature rijk aan omega-3 vetzuren. Door de milde persing van het koolzaad wordt een hoogwaardige olie verkregen met een optimale verhouding tussen omega 3 en 6.

Nominaties
In het najaar van 2009 behaalde Colzaco met  Brassica de finale van Smaakvol 2009. Daarop volgde de nominatie voor de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse verkiezing van de beste innovatie voor de horecabranche. Antoon Kleverkamp, voorzitter van Koolzaadvereniging Colzaco, is blij verrast met deze prijs: “Ik zou het geweldig vinden dat vele koks in de horeca en consumenten  ons product gaan waarderen en gebruiken”.