Brassica genomineerd voor Smaakvol

Antoon Kleverkamp van Koolzaadvereniging Colzaco is doorgedrongen tot de finale Smaakvol2009. Smaakvol2009 is een landelijke competitie voor producenten van smaakvolle voedingsproducten, georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw. Van de bijna zestig deelnemers zijn er uiteindelijk zes innovatieve foodondernemers overgebleven, waaronder Antoon Kleverkamp met Brassica koolzaadolie.

Antoon Kleverkamp kreeg de kans Brassica koolzaadolie te presenteren tijdens de finale van Smaakvol2009 in Librije’s Atelier. Koolzaadolie en de andere vijf genomineerde producten voor ‘de Smaakvol2009’ zijn door een panel van consumenten, consulenten en concurrenten beoordeelt op smaak, verpakking, naamgeving, presentatie, marketing en originaliteit.

Brassica koolzaadolie is gemaakt van de eerste koude persing van koolzaad, het lekkerste geheim van Nederlandse bodem. Koolzaad vindt zijn oorsprong op de prachtige heldergele velden van de 120 koolzaadtelers in Oost-Nederland, verenigd in Koolzaadvereniging Colzaco. De goudgele olie uit koolzaad is lekker om in te (roer)bakken, te braden en te gebruiken in salades. Brassica koolzaadolie is niet alleen een lekkere olie, maar ook een gezonde olie vanwege het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën. Bovendien beschikt koolzaadolie van nature over een juiste verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren.